elfag
 
Kampanje
Elbillader
Idehefte bolig
Brukerveiledning bolig
Enøk
Termografi bygg/elektro
Internkontroll
Bolig alarm
Brannalarm Landbruk
Referanser
 
Kontakt oss

DYRHOVD ELEKTRO AS

Redalen 560

3535 Krøderen
Tlf.: 32 14 78 78
Mobil: 99 20 74 00
E-post: post@dyrhovd.no
Åpningstider

Mandag - Fredag 7:30-15:30

Lørdag/søndag stengt

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
ENØK TILTAK SOM GARANTERT LØNNER SEG

Privatkunder og små strømforbrukere betaler til sin lokale netteier et fast beløp og i tillegg nettleie (pr kWt). Dette skal brukes for å vedlikeholde nettet og dekke kostnader til el-tilsyn etc som er pålagt av Norges Vassdrag og Elektrisitetsvesen (NVE). Dette er monopolbiten som ikke er konkurranseutsatt, men de lokale e-verk har fått strenge krav om effektivisering av NVE.

Strømmen (varen) som skal fraktes igjennom nettet kjøpes av en strømleverandør. Disse er i konkurranse og ved riktig valg av leverandør kan det være en del å spare.

Konkurransetilsynet publiserer oversikt over aktuelle kraftleverandører og de priser disse leverandørene kan tilby.

Er man storforbruker av elektrisk energi beregner man nettleien annerledes. Her må man også betale for effektopper. Med effektopper menes at de høyeste toppene i kW, må man betale en sum i året for. Disse blir beregnet ulikt i Norge. Hos noen netteiere må man betale for den høyeste toppen i året (bl.a Viken Energinett) og andre gjennomsnittet av de 3. høyeste. Prisen pr KW varierer fra sted til sted . Disse prisene finner du på NVE`s internettsider.

Vår sjekk av priser for år 2001 viser at det flere steder er en betydlig prisøking på effektleddet. Har ikke dette blitt oppdatert ennå på NVEs internettside, sjekk med din lokale netteier.

Eksempel på utregning av effekt:
Abonnenten har i høyeste time i januar på 295KW, februar 258kW og desember 244kW. Hos denne netteier beregnes gjennomsnittet av de 3.høyeste. Her vil det bli i gjennomsnitt 266KW. Pr KW koster hos denne netteier Kr 500,-
D.v.s: 266kW * Kr 500,- = Kr 133 000,-.

Dette er ofte en stor del av regninga og stort sett enkelt å gjøre noe med.

Det er her en maksimalvokter gjør susen.
Den innstilles på en verdi og kobler ut laster, når grensen nærmer seg. Ved å rullere på flere trege laster (f. eks varme) vil man ikke merke noe på komforten. Laster som tilkobles en maksimalvokter kan være:
  
  • Varmekabler inne og utendørs
  • Varmeovner
  • Oppvarming av basseng
  • Elektrokjeler
  • Steamkjeler
  • Kompressorer
  • Elektrisk varmebatteri i ventilasjonsanlegg
  • Varmtvannsberedere
 

 
OBS v/nattsenking

Benyttes nattsenking hos abbonnenter med maksimalmåling blir ofte toppene om morgenen store og man risikerer høyere strømregning en det motsatte. Skal man ha natt/dagsenking og helgesenking med denne type tariff må man kombinere dette med maksimalvokter.

Kostnadene på installasjon av effektbegrensende utstyr innspares ofte på under 2 år. Reduksjon av maksimaltopper ved bruk av effektreduserende utstyr ligger normalt på mellom 20 og 35%.


SE HVA VÅRE KUNDER HAR SPART
  
 

 

 
Copyright © 2009 elfag.no All rights reserved Når du trenger en elektriker!
Utviklet av Bysant AS